Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 2]

1 Twilight ili The Vampire Diaries taj Ned Apr 10, 2011 7:25 am

PopCorn

Moderator
Moderator
Pa nisam htjela anketu jer hocu pravu diskusiju...
Sta mislite o Twilightu a sta o TVD i ko je po vama bolji i zasto?

Pogledaj profil korisnika

2 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Ned Apr 10, 2011 8:25 am

Katherine

Hello brother!
Hello brother!
E ovako. Iskreno, ni jedna od ove dvije knjige ili fimske odnosno serijeske verzije i izvedbe one serije nisu nešto što te obara s nogu, nešto što će za 100 godina imate veliku ostavštinu za buduće naraštaje. Nikada ove dvije knjige/serije/filmovi neće imati vrijednost da se bori za posljednji primjerak ove knjige, jer za to fali malo više kreativnosti. Vampiri novijeg doba izvukli su ono najbolje što mi se sviđalo kod najboljih vamprira. Ne mislim da su ove knjige loše, kad se glasa ja sam definitivno za Vamprske dnevnike. Razlog? Radnja je prije osmišljana. Kod ove dvije knjige najviše mrzim što su si užasno slične. Čak se na određenim mjestima koriste iste riječi da se izrazi ista radnja. Iste riječi. Poseban naglasak na ljudsko biće. Blah! Ali VD i njegova autorica je bolja od Stephanie iz razloga što je to njena ideja, što je ona osmislila to jer VD je izašao čitavo desetljeće prije Sumrak sage. Sumrak je čista katastrofa, serijal temeljen na već izdatim djelima spoj vampira, čarobnjašta, nadmoći i nadrealnosti. U početku svatko bi pomislio kako je to divna knjiga, ta divna priča o tako ne mogućoj ljubavi i tako mislio sve dok ne pročita ostale knjige sličnog karaktera među koje su ubraja i VD. Divno! Apsolutno divno! Pričitala sam sve Sumrak knjige tako da se ne može reći da o tome nemam pojma. Tako da moj glas definitivno ide VDu. Ima svoju određenu dozu osobnosti i onoga što je svojstveno samo njemu.

Vi se možete složiti ili ne samnom. Inače, kad s prijateljima pričam o knjigama obično me napanu da ne volim Sumrak samo zato što volim HP, a kao predodređeno je da svi HPovci mrze Sumrakovce. Ovo je samo moje mišljenje što u svijetu s 6 milijardi duša možda i ne znači tako mnogo. :)

Najveći dar je strast za čitanje.
Jeftin je, ometa, uzbuđuje,
daje ti znanje svijeta
i iskustva širokog raspona.
Knjige vole svakoga tko ih otvori,
poklanjaju utočište i prijateljstvo
i ne zahtijevaju ništa za uzvrat,
nikada te ne napuštaju, nikada,
čak ni kad s njima loše postupaš

Love all. Trust a few.

3 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Ned Apr 10, 2011 8:45 am

PopCorn

Moderator
Moderator
ja definitivno glasam za Twilight
Bez obzira koliko ja voljela TVD Twiligth cu uvijek vise voljeti
Mozda po kvaliteti ni serija ni film nisu nesto ali ja ipak mislim da glmuci imaju sanse za velike karijere pa msm pogledajte Roba(ne navodim ga za primjer samo zato sto ga jednostavno receno obozavam)ali mu stvarno dobro ide..Premijere 3 filma ove godine nije mala stvar za nekoga ko je tek poceo...Isto to vazi za ostale Twilight i TVD glumcezaista mislim da mogu izgraditi super karijere....

I mozda je LJ prije napisala TVD sagu i mozda Je Stephanie puno toga prekopirala ali su Twilight fimovi prije izasli i puno su slicniji originalnim knjigama od TVD u kojima je mnogo toga izmijenjeno..Cak su iz glumci izabrani tako da lice na Twilight junake sto je po meni licno bez veze....

Takodje,Twilight je tipicni teen film pa mozda zato i ne dobija tako sjajne kritike kao TVD ali veliki broj fanova kaze da ce glumci biti i posle popularni.Takodje oko TVD se ne dize tolika prasina kao oko Twilighta.

4 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Ned Apr 10, 2011 9:30 am

heyMcqueen

Administrator
Administrator
Po meni su ravnopravni, kako po ekranizacijama, tako i po knjigama.
Jeste da malo više volim TVD jer je drugačiji i originalniji, ali posmatrajući objektivno sa strane - ravnopravni su.

Dosta se špekuliše o tome da je SM kopirala TVD i napravila Twilight, ali šta god se pričalo ona je napravila fenomen vampira. I pre 50 godina smo imali Ane Rice, pa ko je ludeo za vampirima? Niko ili veoma neznatna količina ljudi.
Steph se svi trebaju zahvaliti.

Jeste da sam ja bila neka vrsta zavisnika Twilighta, imam sobu postera i imala sam jako uspešan forum. Za mene će uvek ostati nešto posebno, mada preferiram knjige, ekranizacija mi i nije nešto toliko specijalna koliko su knjige.

Uživam u oboma, tako da : 1 - 1 :)

Oh, so you’re all grown up now, aren’t you?
Pogledaj profil korisnika http://www.iansbalkan.com

5 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Apr 11, 2011 12:43 am

Electric•Feel

Bored and impatient
Bored and impatient
Neda mi se dugo objašnjavati, pa evo: prije mi je bio Twilight, a sada nema dvojbe - VD!

6 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Apr 11, 2011 1:26 am

Lidija

My life lacks
My life lacks
Electric•Feel ::Neda mi se dugo objašnjavati, pa evo: prije mi je bio Twilight, a sada nema dvojbe - VD!

Slažem se.

Twilight sam počela ranije gledati i bila mi je to omiljena saga o vampirima, ali kad sam počela da gledam TVD zaljubila sam se u seriju, likove.

7 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Apr 11, 2011 2:38 am

Katherine

Hello brother!
Hello brother!
Sumrak jest donjeo slavu što ne znači da je potpuno zaslužune. Anna Rice je milijun puta bolja spisateljica od Stephenie.

Što se tiče glumaca mogu imati karijeru. Meni je Kristen predobro glumila u The Runaways, a Rob je jako dobro sa samo 17 godina odglumio u GoF-u. Tako da glumci imaju budućnost.

daje ti znanje svijeta

Love all. Trust a few.

8 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Sub Apr 16, 2011 3:55 am

DEfire

Throw a dollar
Throw a dollar
Eh ovako, kada bi računali Twilight knjige i TVD knjige- definitivno bih išla za Twilight knjige.
Ali kada je slučaj sa serijama odnosno sa filmom, skroz bih izabrala TVD.

Twilight knjige su čarolija, toliko toga lijepog je napisano, toliko različitih osjećanja, ponora, padova, sreće, ljubavi, grešaka .. sve se stopilo u te četiri knjige. OBOŽAVAM TWILIGHT. Iskreno, Twilight nije toliko dobro prenesen sa knjiga na platno. Jeste odličan, super, obožavam filmove, ali eto.. S druge strane, TVD serija je nešto neopisivo. Sva ona osjećanja u knjizi (Twilight) se pokazuju u serijama. OBOŽAVAM. Čekam svaki četvrtak kao da je neznam ti šta. xd

NEKAKO mi je ovoz iasta izjednačeno, i ne mogu ni zamisliti stvarno život bez vampira, vukodlaka, i tih običnih cura koji se sa njima spetljaju :D

Pogledaj profil korisnika http://robertpattinsononline.blogger.ba/

9 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Sub Apr 16, 2011 4:39 am

PopCorn

Moderator
Moderator
e pa tu se slazem sa tobom Azra
Twilight filmovi su malo lose napravljeni posebno Eclipse dok su knjige super
s druge strane TVD serija je napetija i bolja od knjiga..
Ali opet to ne mijenja moje misljenje o tome ko je bolji

10 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Sre Maj 04, 2011 3:16 am

Riri.Girl.♡

Hello brother!
Hello brother!
Nijedno
VD me razocaralo,likovi su prefotokopirani osim Damona,iz ekranizacije Twilight,ne iz knjige ili tako necega.
Twilight je genijalan film,ali pretjerano je sve to.
Sada odjednom svi zele biti vampir-.-

11 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Sre Maj 04, 2011 4:35 am

Katherine

Hello brother!
Hello brother!
Twilight knjige su čarolija, toliko toga lijepog je napisano, toliko različitih osjećanja, ponora, padova, sreće, ljubavi, grešaka .. sve se stopilo u te četiri knjige. OBOŽAVAM TWILIGHT.

E tu se ne bi složila. Možda samo s riječi čarolija, jer nam pokazuje ona svijet koji svaka vura potajno se nada da postoji. Ono, ti nisi savšena i ne moraš biti, al' tu će se naći netko savršen za tebe. Zato se slažem da je čarolija. Čarolija bez čarolije. A sami stil pisanja meni nije nešto. Priznajem da ima dosta lijepih citata, ali opet U sebi je knjiga sto puta bolje napisana od Sumraka. Ali bez obzira na sve, moje mišljenje će uvijek ostati isto kao vjerujem i tvoje.

daje ti znanje svijeta

Love all. Trust a few.

12 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Maj 09, 2011 7:33 am

Pipilota

Hello brother!
Hello brother!
Electric•Feel ::Neda mi se dugo objašnjavati, pa evo: prije mi je bio Twilight, a sada nema dvojbe - VD!

Potpisujem :)

13 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Maj 09, 2011 7:57 am

porcelain.doll

Sexiest Beast
Sexiest Beast
Pipilota ::

Potpisujem :)

Slažem se.

14 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Pon Maj 16, 2011 8:49 am

NinaTheVampire

ISF Supporter
ISF Supporter
AzrulieP ::Eh ovako, kada bi računali Twilight knjige i TVD knjige- definitivno bih išla za Twilight knjige.
Ali kada je slučaj sa serijama odnosno sa filmom, skroz bih izabrala TVD.

Twilight knjige su čarolija, toliko toga lijepog je napisano, toliko različitih osjećanja, ponora, padova, sreće, ljubavi, grešaka .. sve se stopilo u te četiri knjige. OBOŽAVAM TWILIGHT. Iskreno, Twilight nije toliko dobro prenesen sa knjiga na platno. Jeste odličan, super, obožavam filmove, ali eto.. S druge strane, TVD serija je nešto neopisivo. Sva ona osjećanja u knjizi (Twilight) se pokazuju u serijama. OBOŽAVAM. Čekam svaki četvrtak kao da je neznam ti šta. xd

NEKAKO mi je ovoz iasta izjednačeno, i ne mogu ni zamisliti stvarno život bez vampira, vukodlaka, i tih običnih cura koji se sa njima spetljaju :D

samo reći: POTPISUJEM!

♥ ♥ ♥

“One of my favorite moments of that whole scene, weirdly, is after he kisses her.
It’s very clear that her breath has been kinda taken away and that he’s knocked her socks off a little. — Julie Plec”

15 Re: Twilight ili The Vampire Diaries taj Uto Jul 05, 2011 1:56 pm

WickedGames

Compelled
Compelled
knjige- Twilight
ekranizacija- TVD

L.J.Smith ne moze da se meri sa Stephanie Meyer, jer je Stephanie stvarno genijalan pisac, dok je L.J. sasvim prosecna. uspela je da stvori neverovatnu hemiju u glavnom trouglu, ali prica joj je dosta mlaka.
Serija je razmuljivo bolja od filmova jer ima mng vise mesta za prikaz likova i radnje, ali meni je u seriji mng bolji odabir glumaca, mng je bolja gluma i hemija izmedju likova, kao i anravno sama prica.

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 2]

Idi na stranu : 1, 2  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu